Uwaga: W przypadku potwierdzania odmianowości miodu akacjowego na podstawie analizy pyłkowej, niezbędne jest dodatkowe wykonanie oznaczenia zawartości cukrów – fruktozy i glukozy.
**metody zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn. 14.01.2009 r. (Dz. U. Nr 17 poz. 94, pkt. VI)
PRZY WIĘKSZEJ LICZBIE PRÓBEK MOŻLIWOŚĆ NEGOCJACJI CENY
Sposób dostarczenia próbki: Próbki można dostarczyć osobiście do siedziby MCBR UO, ul. Oleska 22a, 45-052 Opole (tel. +48 77 401 66 91), lub wysłać drogą pocztową/kurierem na ten sam adres. Jako adresata proszę wpisać Międzynarodowe Centrum Badawczo-Rozwojowe Uniwersytetu Opolskiego Dostarczenie raportu z wykonanych analiz w wersji elektronicznej bezpłatne. Wysyłka raportów pocztą (dodatkowo płatne 10 zł). Na próbce proszę umieścić sygnaturę próby (proszę opisywać niezmywalnym pisakiem lub przyklejać kartkę na powierzchni opakowania). Pozostałe informacje należy zamieścić w Protokół przyjęcia próbek do badań_MIODY. Formularz należy koniecznie uzupełnić DRUKOWANYMI literami i dołączyć do paczki zawierające próbki, w przeciwnym razie analiza nie zostanie wykonana ze względu na brak danych umożliwiających przesłanie wyników. Proszę zwrócić uwagę na zgodność oznaczeń umieszczonych na opakowaniach z próbkami oraz na Formularzu.
Cookies
Uniwersytet Opolski przywiązuje dużą wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy internetowe Uczelni. W celu optymalizacji usług, umożliwienia prawidłowego funkcjonowania i zapisywania ustawień poszczególnych użytkowników, strony internetowe Uniwersytetu Opolskiego wykorzystują tzw. cookies (z ang. ciasteczka). Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez serwis do przeglądarki internetowej użytkownika na urządzeniu końcowym (komputer, smartfon, tablet, itp.). W tym miejscu możecie Państwo podjąć decyzję dotyczącą typów plików cookies, które będą wykorzystywane w tym serwisie internetowym. Klikając Ustawienia możesz wybrać jakie cookies opcjonalne będą stosowane. Wyrażoną zgodę można wycofać w dowolnym momencie zmieniając wybrane ustawienia. Klikając Zaakceptuj wszystko zgadzasz się na użycie plików cookie i podobnych technologii we wszystkich wskazanych poniżej celach. Możesz odrzucić stosowanie cookies opcjonalnych klikając Odrzuć wszystkie.
Więcej informacji:
Polityka prywatności